[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Січень » 14 » Івано-Франківська облрада проведе позачергову сесію біля Степана Бандери
10:43
Івано-Франківська облрада проведе позачергову сесію біля Степана Бандери
Депутати Івано-Франківської обласної ради сьогодні, 14 січня 2011 року, мають намір провести сесію на Європейській площі поблизу Меморіального комплексу Степанові Бандері.

На засіданні розглядатиметься єдине питання - звернення до керівництва держави щодо скасування президентського указу про присвоєння звання Героя України провідникові ОУН.

На сесію запрошені представники духовенства та громадських організацій, чиновники облдержадміністрації, політики, нардепи, керівники правоохоронних та судових органів і громадськість. Голова облради Олександр Сич переконаний: рішення суду, яким Степан Бандера позбавляється звання Героя України - несправедливе.

Нагадаємо, 13 січня 2011 року аналогічну сесію провели депутати Львівської обласної ради. Окрім цього, така ж сесія має відбутися сьогодні на Тернопільщині.

Сесії обласних рад є реакцією депутатів на інформацію, яку оприлюднили на інтернет-сторінці Президента України, про набуття чинності рішення суду щодо зняття з Степана Бандери статусу "Героя України".

23 червня 2010 року Донецький апеляційний адміністративний суд визнав недійсним указ президента Віктора Ющенка про надання звання "Героя України" Степану Бандері. У касаційному порядку це рішення оскаржено у Вищому адміністративному суді, й справу взято у провадження, утім розгляду ще не було.
Категорія: Політика | Переглядів: 586 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]