[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Серпень » 5 » Івано-Франківська міськрада стала на захист Шухевича та Бандери
15:34
Івано-Франківська міськрада стала на захист Шухевича та Бандери
Сьогодні, 5 серпня 2011 року, під час позачергової сесії Івано-Франківської міської ради депутати прийняли звернення щодо протиправного рішення Вищого адміністративного суду України про позбавлення звань «Герой України» Степана Бандери та Романа Шухевича. Окрім того, депутати підтримали заяву Львівської міської ради щодо політичних репресій.

Про це повідомили у прес-службі ВО «Свобода». Подаємо повністю текст звернення, прийнятого Івано-Франківською міської радою:

«Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, обурені рішенням Вищого адміністративного суду, який залишив у силі рішення Донецького окружного адміністративного та Донецького апеляційного адміністративного судів про визнання незаконними указів Президента України В. Ющенка про присвоєння Степанові Бандерi та Романові Шухевичу звань Героїв України.

Приймаючи це політично ганебне та юридично нікчемне рішення, судді, очевидно, керувались не правовими аргументами, а вказівками найвищих керівників держави, що є зайвим свідченням узурпації усіх гілок влади, яку послідовно проводить правлячий режим. Мабуть наступними рішеннями цих судів буде позбавлення звань Герой України Олекси Береста, Василя Стуса та пожежників на Чорнобильській АС.

Вважаємо рішення Вищого адміністративного суду України зумисне спланованим заходом напередодні 20-ї річниці Незалежності України – свята, яке влада на чолі з В. Януковичем відверто ігнорує. Саме тому вона синхронно ухвалила рішення про відмову на гідному рівні відзначати День Незалежності і, водночас, через «ручний» суд, протиснула рішення про позбавлення звань Героїв України Романа Шухевича та Степана Бандери.

Зрозуміло, що ані Незалежність, ані українські націоналісти не входять у плани проросійського курсу теперішнього уряду. Такою поведінкою влада лише підтвердила, що вона є всього лише московською окупаційною адміністрацією, бо лише окупанти борються з національними героями та зневажають Незалежність.

Висловлюючи позицію громади міста, ми, депутати Івано-Франківської міської ради, звертаємося до Президента України В. Януковича та Генерального Прокурора України В. Пшонки з вимогою зупинити судове свавілля в державі, облишити спроби чинити протизаконні дії і маніпулювати цінностями героїчного минулого нашої країни та гідно відзначити 20-у річницю Незалежності України.

Переконані, що відверта українофобська політика, результатом якої стають подібні судові рішення, викликають масовий спротив українців, для яких національні герої залишаться героями всупереч будь-яким рішенням влади та судовим вирокам».
Категорія: Політика | Переглядів: 571 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]