[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2013 » Липень » 4 » Доходи від продажу грибів та ягід повинні оподатковуватися
10:35
Доходи від продажу грибів та ягід повинні оподатковуватися

В літню пору на ринках Калуша появилося чимало грибів та дикоростучих ягід. Деякі громадяни суттєво поповнюють сімейний гаманець та навіть беруть відпустку, щоб зайнятися збором дарів лісу для продажу.

Відповідно до діючого законодавства доходи отримані від продажу лісової продукції (грибів, ягід та ін.) оподатковуються.  При цьому ставка податку становить 15 відсотків. Якщо розмір місячного оподатковуваного більший як 10 мінімальних заробітних плат ( в цьому році 11470 гривень) – то 17 відсотків від суми перевищення. Такі громадяни по закінченні року зобовязані будуть задекларувати доходи до податкової інспекції за місцем свого проживання та сплатити податок 

Якщо люди здають лісову продукцію заготівельникам-юридичним особам та фізичним особам – підприємцям, то в такому випадку  відповідальним за утримання податку з  доходів при виплаті коштів за здану продукцію є самі заготівельники (податкові агенти), які нараховують (виплачують, надають) оподатковуваний дохід на користь платника податку.

Категорія: Політика | Переглядів: 717 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]