[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2012 » Травень » 22 » Бензин у нас дешевий, але недоступний
11:20
Бензин у нас дешевий, але недоступний
Українцям доводиться віддавати за пальне більшу частину заробітку, ніж норвежцям.

Скільки б продавці нафтопродуктів не тішили нас, що вартість бензину в Україні одна з найнижчих у Європі, для українців і ці ціни надто високі. І дослідження агенції Bloomberg це доводить. Аналітики агенції склали рейтинг, у якому не просто порівняли ціни на бензин у 55 країнах, а порахували, яку частку заробітку доводиться витрачати на пальне. За орієнтир брали вартість галону пального преміум-класу (3,7 літра) та середній заробіток в країні за один день.

Найдорожче у світі бензин коштує у Норвергії - 9,69 долара за галон. Але для середньостатистичного норвежця ця сума не є такою уже й непідйомною, адже це лише 3,6% від його денного доходу. У тій же Італії бензин коштує 9,35 долара, але там це 9,1% від доходу. Полякам преміальний бензин б’є по кишені ще більше. При середній вартості 7,01 долара галон бензину з’їдає 18% денного доходу поляків.

Україну Bloomberg у своє дослідження не включив, але якщо порахувати, то вона, очевидно, зайняла б перше місце за частиною доходів, які доводиться витрачати на пальне. Враховуючи, що преміальний бензин у нас коштує 12,4-12,45 гривні за літр, а середня зарплата - 139 гривень за день, то за галон бензину доводиться віддавати більше третини заробітку!

Найдоступнішим бензин є в Об’єднаних Арабських Еміратах та Венесуелі. Для еміратців галон пального — це лише одна сота середнього денного заробітку. А для венесуельців ще менше. У вотчині Уго Чавеса преміальний бензин коштує 9 центів, що дорівнює 0,3% від доходу за один день.

Джерело інформації - газета "Високий Замок"
Категорія: Статистика | Переглядів: 845 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]