[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Липень » 4 » 20 років незалежності: здобутки, втрати і стратегії майбутнього
09:21
20 років незалежності: здобутки, втрати і стратегії майбутнього
Представницький науковий форум, приурочений до майбутнього ювілею Незалежності України відбувся в столиці. На конференцію, що проводилась на базі Національної Академії Управління зібрались науковці та громадсько-політичні діячі з усієї України.

На пленарному засідання до присутніх звернулись такі відомі особистості як академік Мирослав Попович, ректор НАУ Сергій Єрохін, цікавими були доповіді представників вищого духовенства: Кардинала Любомира Гузара (УГКЦ), Єпископа Євстратія (УПЦ), архієпископа Харківського і Полтавського Ігоря Ісіченко (УАПЦ).

Робота науковців продовжилась на 8 секційних засіданнях, на кожному з яких було заслухано й обговорено по кілька десятків досліджень. Чимало доповідей були присвячені впливу національної ідеї, національно-визвольної боротьби на державотворчі процеси в нашій країні, зокрема цікавими в цьому плані були виступи як представників Західної України: Кобута С., Криворучко Н., Скрипник Н., Семенюк Р. (Тлумач), Кучер В., Бойко Т. (Львів) інших молодих науковців з Чернівців, Тернополя, Луцька, так доповідачів, делегованих вишами інших регіонів: Лійовський П. (Київ), Колісник Н. (Черкаси), а також гостей з-за кордону, зокрема з Росії (Вороніж, Калінінград).

Зі жвавим зацікавленням сприйняли учасники представницького форуму повідомлення представника Калущини: Тараса Федоріва – слухача магістратури державної служби Івано-Франківського національного технічного університету, здобувача кафедри історії України Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, голови ГО «Бандерівське Земляцтво» на тему: «Державотворча концепція Степана Бандери та її втілення в сучасній Україні».
Категорія: Культура | Переглядів: 968 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]