[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2014 » Серпень » 11

У м. Львові проходив перший із серії кущових семінарів, присвячених обговоренню концепції створення Служби фінансових розслідувань України, відповідних законодавчих змін та механізмів їх застосування. Захід відбувся за ініціативи Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка та передбачає діалог представників Державної фіскальної служби, громадськості та бізнесу Західного регіону.

На семінарі підприємці Львівської, Волинської, Івано-Франківської, Закарпатської і Тернопільської областей мали нагоду висловити зауваження і пропозиції щодо становлення та майбутньої діяльності СФР.

«Насамперед ми хочемо почути позицію малого і середнього бізнесу щодо створення Служби фінансових розслідувань. Ми дослухаємося до усіх думок, врахуємо будь-які раціональні зауваження і пропозиції», - заявив Володимир Хоменко, Перший заступник голови Державної фіскальної служби України.

«Відч ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 544 | Дата: 11.08.2014 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Законом України від 4.07.2014 року за № 1588-VII „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо пасивних доходів” було введено в дію механізм їхнього оподаткування. Про це повідомили в Головному управлінні Міндоходів в Івано-Франківській області.

З 1 серпня 2014 року розпочалось оподаткування процентів, нарахованих на суму поточного або вкладного (депозитного) банківського рахунку. Зауважимо, що ставка податку становить 15%. Утім, обов'язок із нарахування та його сплати до бюджету покладено на податкового агента, тобто особу яка нараховує такий дохід. При цьому, не залежно від суми яка розміщена на депозиті, нараховані проценти підлягають оподаткуванню за єдиною ставкою.

Також законом передбачено і звітування за даним видом податку. Так, банки, які нараховують доходи у вигляді процентів, у податковому розрахунку за формою 1-ДФ б ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 428 | Дата: 11.08.2014 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

На засіданні Кабінету Міністрів України 6 серпня 2014 року Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк презентував комплексний план змін у податковій системі.

Відповідно до запропонованої податкової реформи, в Україні буде скорочено кількість податків з 22 до 9.

Зокрема, скасовуються збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності; збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності; рентна плата за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктоводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України; збір за місця для паркування транспортних засобів; туристичний збір та збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.

З метою скасування податкового обліку і забезпечення ведення єдиного бухгалтерського обліку запропоновано реформувати ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 724 | Дата: 11.08.2014 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Тривалість документальної планової перевірки фізичної особи – підприємця не повинна перевищувати 10 робочих днів. Продовження строків проведення такої перевірки можливе за рішенням керівника контролюючого органу не більше 5 робочих днів.

Тривалість документальної позапланової перевірки (крім перевірки щодо відшкодування податку на додану вартість) фізичної особи – підприємця не повинна перевищувати 5 робочих днів.

Водночас тривалість документальної позапланової перевірки, що здійснюється у зв’язку з розпочатою процедурою припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця, порушеним провадженням у справі про визначення банкрутом платника податків або поданням заяви про зняття з обліку платника податків, для фізичних осіб – підприємців, які не мають найманих працівників, не повинна перевищувати 3 робочі дні, за наявності за два останні календарні роки ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 577 | Дата: 11.08.2014 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

З 03 серпня 2014 року набрав чинності Закон України від 31 липня 2014 року № 1621 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів» (далі – ПКУ), яким, зокрема, встановлено військовий збір.

Військовий збір встановлюється тимчасово, до 1 січня 2015 року (п. 16 прим. 1 підр. 10 р. XX ПКУ від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами і доповненнями).

Ставка військового збору становить 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування (п.п. 1.3 п. 16 прим. 1 підр. 10 р. XX ПКУ від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами і доповненнями).

Об’єктом оподаткування військовим збором є доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу в державну ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 498 | Дата: 11.08.2014 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)