[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Квітень » 05
4 квітня 2011 року за поданням Мінприроди на засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято розпорядження «Про виділення коштів для здійснення у 2011 році невідкладних природоохоронних заходів із видалення та вивезення на утилізацію небезпечних відходів гексахлорбензолу». Розпорядженням передбачено виділення 11,5 мільйона гривень з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища на проведення комплексу робіт із вивезення та утилізації небезпечних відходів з Івано-Франківської області. Про це повідомили в прес-службі Міністерства екології та природних ресурсів.

Зокрема, в цьому році планується вилучення та вивезення не менше 3285 тонн відходів гексахлорбензолу в зоні консервації Домбровського кар’єру для подальшої утилізації їх на спеціалізованому підприємстві Tradebe (Великобританія).

Це дозволить забезпечити ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру, що склалася у місті Калуш та ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 639 | Дата: 05.04.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

141 одиницю зброї, зокрема 117 – нарізної армійських зразків, нарізної та гладкоствольної мисливської зброї, а також 2 саморобних вогнестріли добровільно здали на Прикарпатті власники незареєстрованої зброї. За такий акт доброї волі любителів-колекціонерів не притягатимуть до будь-якої відповідальності.

Як повідомили у СЗГ УМВСУ в Івано-Франківській області у межах місячника добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових пристроїв, який тривав упродовж березня, зброю здали 22 мешканці області.

З арсеналу отриманої зброї правоохоронці виокремлюють 13 одиниць зброї армійських зразків та 11 одиниць мисливської зброї з нарізним стволом. Ця зброя може становити підвищену небезпеку у разі, якщо вона зберігається з порушеннями відповідних правил.

Відтепер якщо у когось з громадян міліція виявить боєздатну зброю, яка не перебуває на обліках, то у слідчих органів є всі підстави порушувати кримінальну справу проти власників такої збр ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 527 | Дата: 05.04.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)