[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Серпень » 31 » Найкращі села в районі за останніми показниками
09:18
Найкращі села в районі за останніми показниками

У вівторок, 25 серпня, відбулося чергове засідання колегії Калуської РДА. Про стан підготовки навчальних закладів до 2009-2010 навчального року доповідав Михайло Срібняк, начальник відділу освіти РДА, про хід збирання урожаю 2009 року, підготовку до посіву озимих зернових у господарствах всіх форм власності — Богдан Мудрик, начальник управління агропромислового розвитку РДА, про додержання Закону України “Про оплату праці” на підприємствах, установах та організаціях району — Ольга Курпіта, заступник начальника управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації.

Заступник голови Калуської РДА Віктор Романів підвів підсумки об’їздів 54 населених пунктів до Дня Незалежності. Зокрема, він зазначив, що, порівняно з попереднім об’їздом, благоустрій сіл значно покращився. Віктор Романів нагадав, що попереду — ще один об’їзд, а за зведеними підсумками буде обрано кращих, які отримають нагороди.

Отож, найкращими селами названо Верхню, Студінку, Томашівці, Середнє, Кадобну та Завадку. Відзначено також і Дубовицю. Потрібно попрацювати над благоустроєм у Негівцях, Войнилові, Слобідці, Середньому та Старому Угриновах. Голова Середньоугринівський сільської ради Тарас Федорів та голова Войнилівської селищної ради зазначили, що вони вимагають апеляції і просять комісію ще раз відвідати їхні населені пукти. Зокрема, Розалія Дейсак зауважила, що “влада, насамперед, повинна приділяти увагу вирішенню нагальних потреб у кожному населеному пункті. Наприклад, потребує негайного ремонту дорога Калуш - Войнилів, також потрібен новий міст через річку Болохівку у с.Дубовиця”. Тарас Федорів наголосив, що “з районного бюджету зовсім не виділялися кошти на благоустрій Угриновів, незважаючи на те, що цього року відзначалося 100-ліття від дня народження Степана Бандери. Зокрема, вже півтора року тягнеться дискусія щодо завершення відновлення моста в Середньому Угринові (обіцяні кошти з благодійного рахунку досі не перераховані), не забезпечено водовідведення об’їздної дороги до музею, ремонт центральної дороги завершився на підступах до Старого Угринова... Тож, перш ніж називати його села одними із найгірших у районі, можливо, слід подумати: а що було зроблено для покращення благоустрою батьківщини Провідника — “візитки Калущини”.

Комісія визнала найкращими (до уваги бралася тільки господарська діяльність) Народний дім с-ща Войнилів (І місце), с.Студінка (ІІ місце) та с.Перекоси (ІІІ місце). Також було відзначено Народні доми сіл Завадка, Томашівці, Голинь, Вістова, Верхня та Негівці. У незадовільному стані НД с.Станькова, НД с.Бережниця та НД с.Пійло. Найкращі бібліотеки — це бібліотеки-філії с.Боднарів, с.Томашівці (2) та с.Пійло, у гіршому стані — бібліотека-філія с. Кропивник та с.Слобідка. Відзначено високий рівень господарської роботи в бібліотеках-філіях сіл Довга-Калуська, Цвітова, Новиця, Студінка, Дубовиця, Верхня та с-ща Войнилів. Найкращі школи — у Бережниці (І місце), Завою (ІІ місце) та Томашівцях (ІІІ місце). Потребує покращення благоустій у Пійлівській, Боднарівській та Войнилівській школах. Найкращі ФАПи — у Середньому, Перевозці та Довгій-Калуській, у дещо гіршому стані — ФАПи с.Довжка та с.Діброва. Найкращі лікарські амбулаторії сімейної медицини — у Завою, Кропивнику та Верхні.
 
Джерело інформації - газета "Вісті Калущини"
Категорія: Суспільство | Переглядів: 1088 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]