[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Серпень » 20 » Аварія з багатьма невідомими
09:58
Аварія з багатьма невідомими
Вранці у понеділок, 10 серпня, Тетяні К. потрібно було швидше приїхати на роботу. Жінка, яка на вихідні проводила у селі, до автостанції на вул. Пушкіна добралася на автобусі. Далі вирішила поїхати на таксі. На стоянці взяла авто ВАЗ- 2109, за кермом якого сидів молодий юнак.

Проте, потрапити на роботу Тетяні К. так і не вдалося. Рухаючись по вул.Богдана Хмельницького у напрямку до вул.Фабричної трапилася аварія. У районі торгового центру "Інвар", близько 6 години 40 хвилин авто врізалося у рейсовий автобус, що був припаркований на зупинці біля ВПУ №7. Низьке авто потрапило майже під автобус. Жінка навіть не встигла скрикнути — так швидко відбувалися події. У результаті водій відбувся кількома подряпинами та переляком, а також — тяганиною з працівниками міліції та Державтоінспекції. Пасажирці пощастило менше — з травмами її доставили до центральної районної лікарні. У Тетяни К. — струс мозку, численні забої та синці, а також зламане перенісся. Втім, кажуть, що обоє народилися у сорочках. Адже наслідки такого зіткнення могли бути значно тяжчими. Авто також серйозно пошкоджене: у "дев’ятки" — зім’ятий капот і передня частина.

Як припускає Тетяна К., таксист міг просто заснути за кермом. Потерпіла повідомила, що відразу по зіткненні хлопець виправдовувався, що у машини — проблеми з гальмами. Потім розповідав, що він працює ось уже четвертий день поспіль, а не спав — другий день.

На місце дорожно-транспортної пригоди одразу прибула слідчо-оперативна група.

Слідчий Калуського МВ УМВС Іван Кравчук повідомив, що у слідства виникло багато питань, у першу чергу, до винуватця аварії — вісімнадцятирічного юнака, який уже раніше був судимий. На місці ДТП горе-водій пояснював правоохоронцям свою неуважність тим, що заснув. Згодом змінив свою думку і почав звинувачувати несправні гальма. Досі залишається нез’ясованим, чи дійсно водій таксував. І чому їздив містом з несправними гальмами. Так само невідомо, як юнак пояснив, що віз у авто незнайому жінку. Водій виправдовувався, "дев’ятку" позичив, щоб потренуватися у водінні.

За свідченнями очевидців, після удару водій кинувся знімати таксистські "шашечки". Але потерпіла такого факту не пам’ятає. Не змогла вона також згадати і службу, у якій працював таксист.

Основна версія, яку розглядає слідство — несправність гальмівної системи автомобіля. Так чи інакше, юнаку не дуже пощастило — він несе відповідальність за ДТП у будь-якому випадку: заснув він за кермом, чи їздив з несправними гальмами. Наразі триває слідство. Проводиться дослідження технічного стану автівки. Якщо провина водія буде доведена, йому загрожуватиме кримінальна справа за статтею 286 ч. 1 Кримінального кодексу України. Якщо тілесні ушкодження потерпілої оцінять як середньої тяжкості, то Тетяна К. матиме право вимагати компенсацію за завдану моральну та фізичну шкоду у суді.
 
Джерело інформації - газета "Вікна".
Категорія: Кримінал | Переглядів: 856 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]