[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Травень » 17 » Затримано групу грабіжників
12:17
Затримано групу грабіжників

За інформацією начальника карного розшуку Калуського УМВС Олега Магаля, у ніч з 9 на 10 травня оперативники Калуського райвідділу міліції і обласного підрозділу карного розшуку ефектною операцією завершили тривалі оперативно-розшукові заходи. Зловмисників, які спеціалізувалися на крадіжках з помешканням громадян, було затримано з речовими доказами і безпосередньо після того, як ті вчинили чергову крадіжку й задоволені її наслідками поверталися по домівках.

Чергова злочинна акція, на яку наважилися молодики, вже не становила таємниці для міліцейських детективів. Оперативні служби володіли повною інформацією про цю групу.

Натомість для підозрюваних у злодійстві їх затримання стало цілковитою несподіванкою. Пізнього вечора, близько 23 години 9 травня, як зазвичай раніше, вони проникли в оселю перевіреним способом. Розбивши вікно і переконавшись у відсутності господарів удома, непрохані гості пробралися всередину оселі і за кілька хвилин вчинили там рейвах. Крадіїв передусім цікавили гроші, ювелірні вироби з дорогоцінних металів, негабаритна побутова техніка, зокрема, ноутбуки, цифрові фотоапарати, стільникові телефони.

Щоразу неподалік місця крадіжки на повернення спільників у машині очікував водій. У ніч з суботи на неділю все так і було, проте востаннє. Щойно легковик “копійка” з трьома учасниками групи виїхав з місця крадіжки, як дорогу зненацька перекрили автівки з оперативниками. Навіть за таких обставин зловмисники спробували тікати, але не далі кількох метрів — оперативники передбачили й такий поворот подій. Під час проведення поверхневого огляду в затриманих вилучили викрадені золоті речі. Наступного ранку, 10 травня, було затримано ще трьох учасників угрупування. Четверо із шести членів злочинного угрупування є жителями Калуша, двоє — з району (один проживає у Томашівцях, інший — у хуторі Пняки Негівської сільської ради). За оперативною інформацією, за цією групою налічується близько 15 крадіжок з помешкань громадян та з територій підприємств, установ. Зафіксовано факт викрадення восени 2008 року готівки (близько 3000 грн.), карток поповнення для мобільних телефонів і лотерейних квитків з сейфу поштового відділення у Томашівцях. Як зізналися молодики, вони розраховували, що на поштовому відділенні є значно більша сума грошей.

Досудове слідство з’ясовує обставини вчинення кожного зі злочинів, до яких причетні затримані молодики віком від 20 до 30 років. У групи був ватажок, авторитет якого серед поплічників підкріплювався судимістю за грабіж (умовно!). Знешкоджена злочинна група могла становити реальну загрозу для громадян. Під час скоєння крадіжки з однієї з осель (у но-ворічну ніч!) зловмисники викрали мисливську рушницю. Цю зброю вони відразу “вдосконалили”, вкоротивши ствол. Також оперативникам стало відомо про певні наміри учасників групи щодо скоєння нових злочинів з можливим використанням зброї. З огляду на це, міліція не зволікала з одночасним затриманням усіх членів групи. У ході проведення санкціонованих обшуків у помешканнях за місцем проживання затриманих правоохоронці вилучили не тільки зброю, але й низку інших речових доказів. Чимало викрадених речей доведеться розшукувати і вилучати в громадян, яким зловмисники продали викрадене. Але здебільшого викрадене вони збували через ломбарди і валютчиків. На даний час з’ясовується причетність групи і кожного учасника зокрема до інших злочинів.

Категорія: Кримінал | Переглядів: 881 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 2
17.09.2009
2. Віталій (info-kalush) [Матеріал]
хм... dry

10.09.2009
1. Яна [Матеріал]
Без теми:)

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]