[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Квітень » 14 » Калуські учні були присутні на прем'єрі фільму "Тарас Бульба"
15:03
Калуські учні були присутні на прем'єрі фільму "Тарас Бульба"

8 квітня комфортабельний автобус спочатку від Калуського політехнічного коледжу, а потім від гімназії забрав вже готових до поїздки учнів і їхніх вчителів (50 осіб) і взяв напрям до Івано-Франківська. Діти та їх наставники їхали в обласний центр на прем'єру широко розрекламованого художнього фільму "Тарас Бульба". Усі знали: цю поїздку їм забезпечує адміністрація ТОВ "Карпатнафтохім".

Ось що сказала з цього приводу начальник відділу розвитку персоналу підприємства Ірина Іванова:
- У зв'язку з 200-річчям від дня народження класика літератури Миколи Гоголя у нас було заплановано ряд заходів, в які входили і конкурс учнівських творів, і ось ця поїздка на прем'єру фільму "Тарас Бульба". Останній захід - ініціатива генерального директора "Карпатнафтохіму" Сергія Чмихалова.

Звичайно, всіх бажаючих поїхати на перегляд художнього фільму, про який зараз багато розмов, ми взяти не могли. Тож просили керівників навчальних закладів, щоб визначили учнів, які беруть активну участь в усіх заходах, присвячених до 200-річчя від дня народження Миколи Гоголя. Однак, коли одна з груп учнів (це було в гімназії) вже заходила в автобус, багато гімназистів їх щиро заздрила... Я їм сповістила втішну новину: Сергій Чмихалов і мер міста Ігор Насалик домовилися, що наступного тижня відправлять на перегляд художнього фільму "Тарас Бульба" ще 100 учнів шкіл міста.

Прем'єра відбулася в кінотеатрі "Космос". Серед інших груп (сеанси заздалегідь організовані) калуська була однією з найчисленніших. Про фільм у кількох реченнях не скажеш... Стрічка справді вражаюча... Окремі епізоди настільки правдиво відображають події, що від захоплення розширювалися зіниці. Сприяла цьому майстерна гра акторів з Богданом Ступкою в головній ролі.

Про організацію поїздки і про сам фільм розповіли нам її учасники.

Галина Корецька, завідувач економічного відділення політехнічного коледжу:
- Я щиро вдячна "Карпатнафтохіму" за організацію цієї чудової поїздки. Студенти коледжу задоволені. Я бачила, як реагували на події на екрані гімназисти. Всі бажаємо, щоб "Карпатнафтохім" надалі процвітав і мав завжди можливість організовувати заходи, що сприяють розвиткові нашої молоді. Шкода, що таку прем'єру такого фільму немає можливості показати в нашому місті...

Валентина Коваленко, вчитель-методист зарубіжної літератури гімназії:
- Я в захоплені... Наскільки керівництво "Карпатнафтохіму" гарно, вишукано, ненав'язливо проводять для нас різні заходи, пов'язані із святкуванням 200-річчя від дня народження Миколи Гоголя. А ця поїздка - просто чудова. Адже нам не треба було оббивати пороги, просити когось про організацію поїздки. Керівництво підприємства само подбало про дітей, підігнало автобус і... в дорогу. Неймовірно. Дуже вдячні... А щодо фільму, то він вражаючий. Але потребує ще осмислення побаченого, тому що ми трохи відвикли від перегляду широкоформатних стрічок у кінозалі.

Галина Шевчук, голова міського методоб'єднання вчителів зарубіжної літератури:
- Діти сиділи в залі із затамованим подихом... Я пережила не один культпохід у кіно і знаю, як, було, вони вовтузяться, кричать, тупцюють. А тут - тиша, гробова тиша!.. Велике спасибі організаторам від дорослих і дітей за те, що за багато років ми виїхали на перегляд фільму, який дійсно всім нам потрібний. Не тільки для розширення світогляду, й для розвитку почуття патріотизму.

Олександра Опікула, учениця політехнічного коледжу, переможниця конкурсу "Роздумуючи над творчістю Миколи Гоголя":
- Вражаюче. Дуже сподобалося. Дякую організаторам, що створили мені і моїм друзям багато приємних хвилин. Фільм чудовий. Якщо чесно, я сподівалася побачити таке не сподіалася.

Роман Семенович, учень гімназії, переможець Всеукраїнської олімпіади з хімії:
- Дуже цікавий фільм. Пізнавальний. Він розвиває національну культуру і патріотизм у дітей, які цього по-справжньому прагнуть.
 
Категорія: Культура | Переглядів: 836 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]