[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Квітень » 12 » Палять суху траву — горять будинки
17:05
Палять суху траву — горять будинки

Тепла і суха погода в Івано-Франківській області викликала неконтрольовані горіння сухої трави та лісової підстилки. Основний фактор цієї ситуації — людський. Пожежники б’ють на сполох — у минулі вихідні підрозділи МНС Калуського району неодноразово виїжджали на гасіння палаючої сухої трави. Мешканці, прибираючи присадибні ділянки, спалюють суху рослинність і сміття, залишають не погашеними багаття у зонах відпочинку. Варто пам’ятати, що вогонь може перекинутися на будівлі організацій, житлові та господарська споруди, а це може призвести до нанесення великої майнової шкоди та людських жертв.

Тривожні виклики про горіння сухої трави почали надходити до пожежно-рятувальних підрозділів області наприкінці березня: у м. Калуші та районі було взято на облік 4 пожежі.

Людська недбалість і безгосподарність відволікає пожежно-рятувальні підрозділи від їхніх основних завдань – рятування людей та майна. Як правило, спалювання сухих залишків рослинності проводять поблизу будівель та споруд. Відтак почастішали випадки поширення неконтрольованого вогню на будівлі. Так, скажімо, у селі Гуменів через схожу ситуацію вогнем було знищено дачну дерев’яну будку. А в м. Калуші при горінні сухої рослинності на городніх ділянках вогнем було пошкоджено дві дачні металеві будки. Завдяки оперативним діям бійців МНС вогонь не зміг поширитися на інші об’єкти.

Калуський РВ ГУ МНС звертається до всіх з проханням дотримуватися правил безпеки життєдіяльності в побуті, на робочому місці та під час відпочинку, знайдіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем.
 
Зіновій Слюзар,
старший інспектор Калуcького РВ ГУ МНС
Категорія: Суспільство | Переглядів: 737 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]