[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Березень » 11 » Чи потрібно вносити зміни до українського пенсійного законодавства?
23:04
Чи потрібно вносити зміни до українського пенсійного законодавства?
 Федір Вовк, перший заступник начальника управління соціального захисту населення Калуської РДА:

— Звісно, що потрібно. А як же інакше, коли ми чуємо з вуст Президента, що деякі категорії населення в Україні одержують пенсії у розмірі 100 тис. грн. То ж скільки така особа повинна була отримувати зарплати, щоб у неї була така пенсія? Тому, насамперед, потрібно обмежити максимальний розмір і зарплат, і пенсій. А мінімальний розмір пенсії повинен бути хоча б не нижче прожиткового мінімуму. І, борони Боже, піднімати пенсійний вік! Так, Пенсійний фонд не має чим забезпечувати непрацездатне населення. Але вирішувати це питання потрібно не такими методами, а створювати нові робочі місця. Також, вважаю, у пенсійному законодавстві потрібно внести певні обмеження для працюючих громадян.

 

Олег Стасів, працівник“ Карпатнафтохіму”:

— Однозначно! По-перше, у нас дуже велика різниця між пенсіями — мінімальною та максимальною. Де ж соціальна справедливість: хтось отримує 15 тис. грн., а хтось — всього 540 і ледве зводить кінці з кінцями? По-друге, великою проблемою є те, що в Україні один працюючий забезпечує одного пенсіонера. І вирішувати це питання потрібно не збільшуючи пенсійний вік наших громадян, а створюючи нові робочі місця для молодих людей. Ще одне: чому пенсію, як і зарплати, не індексують, враховуючи рівень інфляції? Так і хочеться сказати: не гнобіть людей, щоб вони не поповнювали ряди “Височанки” передчасно!

 

Тадей Петрів, пенсіонер, с. Грабівка:

— Я — дитина війна, інвалід армії I групи, отримую від держави 698 гривень. Оце потрапив до лікарні — усе пішло на ліки, дома ні копієчки не залишилося. А ще ж потрібно за щось купляти продукти харчування, платити за газ та світло, а ціна на все росте. А є ж люди, які отримують ще меншу пенсію, ніж я. Навіть не знаю, як нам, пенсіонерам, вижити в цих умовах. Тож міняти потрібно багато чого, і то негайно. Бо складається враження, що влада хоче, щоб ми всі як найшвидше повмирали.

 

Ігор Кучма, начальник управління пенсійного фонду України в Калуському районі:

— Насамперед потрібно зменшити пенсії VIP-персон, щоб вони не отримували більше 12 мінімальних пенсій. Також потрібне введення другого рівня пенсійної реформи — накопичувальної системи, коли частина відрахувань працюючого переводиться на персональний рахунок і відбувається накопичування відсотків. Це вигідно як і для громадян (при виході на пенсію вони матимуть додаткову суму грошей), так і держави (яка має можливість користуватися грішми). Правда, у даний момент економічний стан держави цього не дозволяє зробити.
 
Джерело інформації - газета "Вісті Калущини".
Категорія: Суспільство | Переглядів: 914 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]