[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Лютий » 24 » Школа становлення молодого педагога
22:11
Школа становлення молодого педагога

З метою погиблення та збагачення педагогічного досвіду молодих вчителів у Кудлатівській ЗОШ I ступеня відбувся районний семінар вчителів початкових класів “Школа становлення молодого педагога” (керівник семінару — методист районного відділу освіти Наталія Андріївна Ільків).

Члени районного методоб’єднання вчителів початкових класів “Школа становлення молодого педагога” (керівник — вчитель Голинської ЗОШ О. Я. Матковська) відвідали урок читання в 1 класі, який підготувала і провела вчитель початкових класів школи Людмила Парандій.

У цьому навчальному році районне методоб’єднання вчителів початкових класів “Школа становлення молодого педагога” працює над педагогічною проблемою “Використання інтерактивних технологій в навчально-виховному процесі”, тому на уроці вчителі побачили і змогли оцінити роботу першокласників під час використання вчителем таких інтерактивних методів “Мікрофон”, “Робота в парах”, “Робота в групах”, “Мозковий штурм”, “Асоціативний кущ”, “Коло ідей”, які допомагали досягнути поставленої мети.

Відвідали учасники семінару і виховний захід з рідної мови “Плекатимеш мову — цвістимуть слова”, який підготувала і провела вчитель початкових класів Леся Петришин. Свято рідної мови проходило під девізом: “Люби, вивчай рідну мову!” Гостей щиро вітали хлібом-сіллю на вишитому рушнику ведучі в українському вбранні (учні 4 класу Марія Василишин та Віталій Матіїшин). Учениця 3 класу Марія Мельник в ролі ведучої Державного Національного каналу УТ-1 поінформувала присутніх про те, коли вперше почали відзначати Міжнародний день рідної мови, про кількість мов на нашій планеті та відзначила, що для кожного українця наймиліша і найрідніша — українська мова.

У віршах, які декламували учні 1-4 класів, відчувалися гордість та захоплення нашою рідною мовою, її багатством та красою. Ніжно та мелодійно звучала українська мова у виконаних учнями пісня “Рідна мова”, “Наша мова”, “Материна мова”. Загадки, прислів’я, приказки, вислови про мову збагачували і розширювали знання учнів про рідну мову, її значення для кожної людини. Конкурси “Буквені переставленки” та “Знайди приховані слова”, які були проведені у формі інтерактивної технології “Робота в групах” між учнями 2-4 класів, викликали в школярів ще більше бажання вивчати українську мову, адже в ній заховані справжні скарби. Інсценізація усмішки П. Глазоватого “Кухлик” у виконанні учнів 4 класу Марії Василишин і Святослава Ковалика та учня 3 класу Богдана Матіїшина змусила задуматись над правильністю вживання слів у нашій мові, збагатила словниковий запас учнів новими словами. На святі рідної мови було використано інтерактивні методи: “Мозговий штурм” (“Яка наша мова?”) та “Мікрофон” для гостей свята, при проведенні якого вчителі початкових класів показали блискучі знання з рідної мови.

Учасники семінару оглянули виставку робіт учнів 1-4 класів — членів шкільного гуртка юних умільців — “Сувенір” (керівник гуртка — вчитель Войнилівського Центру дитячої та юнацької творчості Крук Галини), а також власні роботи Галини Петрівни — композиції екібан “Пори року”.

Учасники семінару поділилися враженнями від побаченого, зробили аналіз уроку та виховного заходу.
 
Людмила Парандій,
завідувач Кудлатівської ЗОШ I ст.
Категорія: Освіта | Переглядів: 1245 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]