[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Лютий » 21
За даними Організації економічного співробітництва і розвитку, до кінця 2009 року очікується, що кількість безробітних у світі зросте до 210 мільйонів осіб, що стане новим світовим “рекордом” безробіття за останні 30 років.

Понеділок, 26 січня 2009 року став яскравим підтвердженням того, що криза у світовій економіці лише набирає обертів. За цей день, що вже охрестили “чорним понеділком”, у США і Європі найбільші світові компанії звільнили понад 85 тисяч осіб. У зв’язку з кризою усі без винятку звільняють робітників: від гігантів автомобільної промисловості, таких як Toyota, до великих фірм у галузі технологій, як Microsoft, а також гігантів банківського сектору.
 
Росія.

Світовим лідером зі звільнення робітників та службовців, за даними Міжнародної рекрутингової компанії Antal International, ста ... Читати далі »
Категорія: Статистика | Переглядів: 1040 | Дата: 21.02.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Обов’язковою умовою вступу до вишу у цьому році є наявність сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання. Щоб стати його учасником, потрібно попередньо зареєструватися до 3 березня. Для цього необхідний паспорт. Тому звістка про те, що паспортні столи не мають бланків, поставила під загрозу вступну кампанію для тисяч випускників шкіл по всій Україні. Майже два місяці довелося чекати і калушанам. Ті ж, хто не хотів чи не міг чекати так довго, очевидно, шукали альтернативні шляхи.

Депутат обласної ради Микола Полицький минулого тижня на сесії міської ради звернувся до присутніх із вимогою перевірити факт вимагання грошей від школярів за видачу їм паспортів. За його словами, паспортів не видають, оскільки немає бланків. Однак за окрему плату бланк можуть і "знайти". Платна послуга за визнання громадянином України — це недопустимий і ганебний факт, — наголосив депутат.
Офіційного підтвердження таких фактів, звісно ж, ніхто не надав. Однак на ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 885 | Дата: 20.02.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)