[Калуський інформаційний портал ]
Головна » Економіка
У світлі останніх "газових" подій українська влада почала звертати увагу на альтернативні види палива. Зокрема, нещодавно Кабінет Міністрів виділив 37 млн. гривень на реконструкцію системи теплозабезпечення міста Шостки Сумської області. У місцевих котельнях тепер палитимуть тирсою, рикетованою соломою та іншими рослинними відходами. Як з’ясували "Вікна", ТзОВ "Вінісін" налагодило випуск “газозамінних” брикетів.

Як розповів "Вікнам" директор ТзОВ "Вінісін" Іван Бісик, підприємство налагодило випуск паливних брикетів порівняно недавно. Сировиною для них є відходи паркетного виробництва.

— На Заході давно використовують альтернативні газу енергозберігаючі технології, — зазначив Іван Бісик. — Це, зокрема, обрізки дерев, тирса, стружка, очерет, чагарникові зарості обабіч доріг, відходи соко- і кавовиробництва, буряковий жом. Усе це подрібнюють, підсушують, пресують — і отримують компактні, безпечні для екології паливні ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 1220 | Дата: 15.02.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Розпорядженням голови РДА від 13 січня сільські ради фактично змусили визнати позабюджетною заборгованість щодо робіт з ліквідації наслідків стихії 23-27 липня 2008 року. Загалом район боргує понад 7,5 млн. гривень. Без сумніву, що якщо не всі, то, принаймні, частина підприємців подаватимуть до суду, щоб повернути собі кошти. Заблоковані рахунки сільрад не дадуть змогу профінансувати зарплату працівникам не тільки самих рад, але і дошкільних навчальних закладів та ФАПів.

Згідно із Генеральним планом, для відновлення об’єктів, пошкоджених стихією у Калуському районі, потрібно було 36,4 млн. гривень. На кінець року було фактично профінансовано 19 млн. гривень, а фірми, які працювали у районі, виконали робіт ще на 7,8 млн. гривень. Уже наприкінці грудня стало зрозуміло, що державна скарбниця тріщить по швах і грошей на повернення боргів не буде. Тож 31 грудня відбулася сесія обласної ради, на якій була затверджена сума коштів по районах, виділен ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 939 | Дата: 10.02.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У вівторок усі співробітники Калуської філії "Надра Банку" на дві години припинили роботу і вийшли на вулицю з транспарантами, приєднавшись таким чином до всеукраїнського акту громадянської непокори. Мітингувальники вимагали від політиків припинити безпідставні звинувачення банку, які провокують паніку серед їхніх клієнтів та дестабілізують роботу не тільки цього банку, а й усієї банківської системи загалом.

Протягом двох годин учасники акції роздавали перехожим текст Відкритого листа до Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко. У ньому сказано, що політики зараз займаються зведенням особистих рахунків, а не працюють над оздоровленням економіки. Заяви ж про те, що "Надра" є нестабільним та ненадійним банком, завдають шкоди насамперед його клієнтам, нівелюючи довіру людей до всієї банківської системи.
За словами начальника філії "Надра Банку" у Калуші Тараса Монастирського, через негативно спрямовану піар-акцію проти банку порушується нормаль ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 1448 | Дата: 02.02.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У вівторок 26 сесія районної ради затвердила районний бюджет на 2009 рік, прийняла рішення про норматив відрахувань частини прибутку (доходу) комунальних підприємств до місцевого бюджету на рівні 15%, звільнила від сплати державного мита управління праці та соціального захисту населення РДА, прийняла рішення про надання гуманітарної допомоги з резервного фонду районного бюджету. Депутати районної ради прийняли заяву, в якій засудили дії офіційної Москви в газовому конфлікті та висловили підтримку лідерам України.

13 січня на черговій сесії прийнято бюджет району на 2009 рік. Загальний обсяг доходів районного бюджету складає 102млн.693 тис. 478 грн., обсяг доходів загального фонду бюджету — 98 млн. 833 тис. 678 грн., спеціального фонду ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 888 | Дата: 15.01.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 11 12 13