[Калуський інформаційний портал ]
Головна » Економіка
Держкомрезерв України докладає максимум зусиль для стабілізації цін на борошно та нівелювання соціальної напруги на внутрішньому ринку. Про це сказано у повідомленні прес-служби Держкомрезерву.

Відповідно до рішення уряду, 18 тис. тонн зерна держрезерву будуть переробляти три державних підприємства системи держрезерву: Куліндорівский КХП (Одеська область), Дунаєвецький КХП (Хмельницька область) та Охтирський КХП (Сумська область).

За словами першого заступника голови Держкомрезерву Олени Тараненко, підприємства системи держрезерву зможуть виготовити приблизно 14 тис. тонн житнього та пшеничного борошна.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, «Державне агентство резерву України доводить інформацію щодо можливих обсягів реалізації борошна та підприємств-виробників Міністерству економічного розвитку і торгівлі». В свою чергу, Мі ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 620 | Дата: 09.03.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Післязавтра, 4 березня 2011 року, може відбутися найкрупніша після продажу в 2005 році за 25 млрд.грн. «Криворіжсталі» приватизаційна угода: Фонд держмайна підпише договір про продажу 92,79% «Укртелекому», про це повідомила керівник прес-служби Фонду держмайна Ніна Яворська. Остаточна ціна — 10,575 млрд.грн., покупець — компанія ESU (належить австрійському концерну Epic).

Експерти кажуть, що австрійці, скоріш за все, діють в інтересах третіх осіб. Мабуть все ж таки, українських. Та кого саме — точних відомостей немає. Існує навіть версія, що за покупцем стоїть цілий ряд вітчизняних (і, можливо, російських) інвесторів, котрі після приватизації компанії разділять її на частини. На умовах продажу, новий власник зобов'язаний зберегти усі запропоновані на даний час «Укртелекомом» послуги, та їх ціна не повинна збільшитися.

Член комітета Верховної Ради України по питанням транспорту та зв'язку Юрій Мо ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 595 | Дата: 03.03.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

23 лютого 2011 року у залі засідань РДА відбулася нарада за участю представників ГУ економіки ОДА, Калуської РДА, підприємців Калуша і району та фермерів. На порядок денний було винесено питання стосовно цінової політики на деякі продукти харчування. 

Про цінову ситуацію в державі та районі зокрема присутніх проінформувала заступник начальника ГУ економіки ОДА Світлана Шкунда. У своєму виступі вона зупинилася на можливостях і шляхах насичення ринку міста Калуша та району дешевими продуктами харчування, адже третина населення області – люди соціально незахищені. Одним із таких шляхів є підтримка власного виробника, іншим – стабілізація цін на продукти першої необхідності. Тему продовжила заступник начальника ГУ економіки ОДА, начальник відділу з питань цінової політики, розвитку торгівлі та послуг Марія Якимечко. Вона детально розповіла про аспекти здешевлення товарів, зокрема надала інформацію про виробників харчової продукції. За її сл ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 662 | Дата: 01.03.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Інфляція за дві декади лютого становила приблизно 0,6%. Про це сказав Микола Азаров на засіданні Кабінету міністрів, – передає «Економічна правда».

Азаров підкреслив, що цей показник один з найнижчих в країні за всю її історію, особливо з огляду на складну ситуацію на світових ринках продовольства.

У січні 2011 року на споживчому ринку України серед продуктів харчування найбільше подорожчали овочі та продукти переробки зернових. У цілому споживчі ціни в січні 2011 року зросли на 1% у порівнянні із груднем 2010 року.

В 2010 році інфляція становила 9,1%. За 2009 рік споживчі ціни зросли на 12,3%, за 2008 рік – на 22,3%. Уряд прогнозує в 2011 році уповільнення інфляції до 8,9%.

Джерело інформації - газета "Економічна правда".
Категорія: Економіка | Переглядів: 615 | Дата: 23.02.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Починаючи з кінця минулого року і на початку цього в Україні дорожчає пальне. На це вплинули різні фактори, зокрема і акцизи, запроваджені новим Податковим кодексом. Так, акциз на бензин зріс на 50 євро, що веде до подорожчання літра бензину уроздріб на 48 копійок, а акциз на дизпаливо – на 12 євро, що веде до подорожчання літра ДП на 12 коп.

Ріст цін на пальне — це також складова подорожчання всього, у тому числі і продуктів харчування.

Крім того, у зв’язку зі зміною цін на автозаправках зросли і витрати перевізників, які займаються забезпеченням перевезень на міських автобусних маршрутах загального користування. Вони вже піднімають питання про збільшення плати за проїзд.

Так, як повідомила Руслана Вайда, до міської ради цього року звернулися двоє перевізників — «Калу ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 761 | Дата: 21.02.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Стримати подорожчання хліба навряд чи вдасться. За даними щотижневого моніторингу роздрібних цін на ринках та у торговельній мережі, який проводить управління економічного розвитку міста, за останній місяць (станом на 9 лютого порівняно з 5 січня) найсуттєвіше подорожчали гречка (на 11,71%), олія рафінована (на 10,37%) та овочі. А саме, картопля додала у ціні понад 11%, капуста — понад 14%, буряк — майже 17%, цибуля — понад 18%. 

Останнім часом зросли ціни і на молочну продукцію. Це пов’язано як із сезонним подорожчанням, так і з відсутністю на території міста та району господарств, які б займалися переробкою молока і виробництвом молочної продукції. Також за останній місяць незначно (в межах 5%) зросли ціни на хліб, макаронні вироби, рисову крупу, цукор та яловичину.

Від початку року, як свідчать дані моніторингу, незначно подешевшала свинина і курятина, і лише ціна на яйця суттєво пішла вниз (вони подешевшали майже на третину) ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 758 | Дата: 18.02.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Національний банк України до 350-річчя Івано-Франківська випустить ювілейну монету. Про це повідомили в прес-службі Івано-Франківської міської ради.

Як зазначив начальник відділу туризму Івано-Франківського міськвиконкому Володимир Устинський, окрім цього, до дня міста заплановано ще відкриття двох туристичних маршрутів. Один із них - "Історико-архітектурна спадщина Івано-Франківська", яка передбачає екскурсію підземеллями старої фортеці.

Також, до ювілею Івано-Франківська, в місті запланована реставрація та відкриття Вірменської вулиці, встановлення 15 пам’ятних дощок на фасадах історичних будівель та видання сувенірного альбому з світлинами Івано-Франківська.

350-річчя Івано-Франківська святкуватимуть у травні 2012 року.
Категорія: Економіка | Переглядів: 651 | Дата: 12.02.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

На Прикарпатті цьогоріч планують вдвічі збільшити площу посівів гречки, а площу посівів цукрових буряків – розширити до 5 тис. га.

Про це йшлося 9 лютого 2011 року під час наради заступника голови обласної державної адміністрації Василя Бруса з керівництвом головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, керівниками обласних служб з питань підготовки до комплексу весняно-польових робіт, збільшення поголів’я великої рогатої худоби, розвитку сільськогосподарських виробничих і обслуговуючих кооперативів, - повідомили у прес-службі Івано-Франківської ОДА.

Під час наради було озвучено, що посівна площа ярини у поточному році становитиме 188 тис. га, зокрема зернових та зернобобових - 77,8 тис. га, що на 0,5 тис. га більше, ніж минулого року. Забезпеченість кондиційним насінням зернових культур в області становить 100%. Ринок мінеральних добрив, засобів захисту рослин насичений. Готовність техніки в сільськогос ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 612 | Дата: 11.02.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Вже 4 січня 2011 року на засіданні виконавчого комітету Калуської міськради слухалося питання бюджету міста на 2011 рік.
 
З основними положеннями головного фінансового документа міста присутніх ознайомив міський голова. Зокрема він зазначив, що таких показників, які довела держава на 2011 рік, ще не було. Тобто розрив між реальними потребами і тим, що виділяється, порівняно з іншими роками, великий. Так, на фінансування освіти, медицини, органів місцевого самоврядування й ін. Міністерство фінансів передбачило 123,9 млн. грн. Сюди включені зарплатня, енергоносії і харчування. Потреба ж на 10 місяців лише на ці позиції становить 162 млн. грн., а на 12 — 182 млн. грн., тобто різниця сягає майже 60 млн. грн. Наприклад, на культуру необхідно 8,295 млн. грн., а передбачено всього 4,800 млн. грн. І так само в інших галузях.
 
Загалом, за словами ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 560 | Дата: 06.01.2011 | Рейтинг: 2.0/1 | Коментарі (0)

Поки тривали протести щодо Податкового кодексу, представники влади у той чи інший спосіб намагалися зіштовхнути лобами дрібних підприємців та бюджетників. Мовляв, ті, хто протестує, не хочуть платити податків, а отже, намагаються залишити без шматка хліба вчителів, лікарів, пенсіонерів… У ці ж дні влада, котра на словах так турбується про бюджетників, підписала Генеральну угоду на 2010-12 рік, якою фактично «заморозила» зарплати бюджетникам…

Генеральна угода (раніше називалася «Генеральна тарифна угода») – це документ, який фіксує домовленості між державою, роботодавцями та профспілками. Це, так би мовити, програма дій на найближчі два роки (2010-й не рахуємо, бо він уже минув). Основний пункт, який чи не найбільше цікавить бюджетників, – підвищення заробітної плати, адже продукти дорожчають, комунальні послуги теж, а зарплата лишається тією ж. Та доведеться розчарувати працівників бюджетних установ. В угоді прописано, щ ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 1533 | Дата: 03.01.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Івано-Франківськ не підвищуватиме ставки єдиного податку для підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування.

Про це під час зустрічі керівництва області, податкової адміністрації з підприємцями щодо удосконалення Податкового кодексу заявив міський голова Віктор Анушкевичус.
 
«Не буде єдиний податок змінюватися, доки не вийдемо з кризи», – наголосив мер. Він також зазначив, що ставки єдиного податку у місті є найнижчими в області. Нині в Івано-Франківську розміри ставок єдиного податку (залежно від виду економічної діяльності) становлять від 20 до 200 гривень в місяць, – повідомляє ТРК «Вежа».
 
Джерело інформації - Телерадіокомпанія "Вежа"
Категорія: Економіка | Переглядів: 552 | Дата: 22.11.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Реальна вартість долара на сьогодні становить 9,5 гривень. Після місцевих виборів Нацбанк припинить стримувати подорожчання американської валюти. Про це заявив експерт аналітичної компанії MPP Consulting Павло Мельник.

«Те, що назрівало давно, приурочили до виборів. Коливань курсів до неділі, звичайно, не буде, але учасників ринку до них вже готують. Досі НБУ утримував курс виключно завдяки постійному вливанню грошей у фінансову систему. Але його резерви не безмежні, рано чи пізно довелося б створити умови, при яких курс долара відповідатиме тенденціям ринку, а гроші – реальній вартості», – розповів Павло Мельник.

За словами експерта, вже у листопаді розпочнеться пошук курсового балансу, який при урахуванні всіх параметрів на сьогодні становить приблизно 9,5 грн за долар. «Але шокової терапії не буде – долар подорожчає приблизно до 9 грн у два-три етапи за два місяці, інакш ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 560 | Дата: 29.10.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Умови конкурсу на продаж «Укртелекому» виписані так, що основними претендентами на його покупку є «СКМ» Рината Ахметова, російські «Альфа-груп» і АФК «Система». Як пише газета «Дело», конкурс з продажу вітчизняного монополіста зв’язку призначений на 28 грудня. Стартова ціна – 10,5 млрд грн.

До конкурсу не будуть допущені компанії, частка ринку (за доходами) яких в обсязі наданих послуг на українському ринку перевищує 25%. Це викреслює зі списку претендентів «Київстар», який за підсумками ІІ кварталу цього року займав близько 26% ринку зв’язку України. Однак така норма дає можливість брати участь у конкурсі «МТС-Україна» і оператору life:). За підсумками ІІ кварталу 2010 року доходи «МТС-Україна» склали 18%, а life:) – 6%.
Виходячи з умов ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 635 | Дата: 14.10.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Показник вересневої інфляції був максимальним для цього місяця з 1998 року. Про це йдеться в інформаційному повідомленні «Експрес-оцінка інфляції» за вересень 2010 року, оприлюдненому на сайті НБУ.

У Нацбанку відзначили, що різке зростання індексу споживчих цін (ІСЦ) у вересні на рівні 2,9% було викликане, серед іншого, зростанням цін на сирі продукти на 7,2% за місяць, що становить 2 п.п. внеску в ІСЦ.

Прискорення базової інфляції, показник якої у вересні становив 1,5%, додало 0,8 п.п. у ІСЦ. «Максимальний (із 1998 року) для цього місяця приріст ІСЦ зумовив прискорення річної інфляції споживчих цін до 10,5% (7,4% – із початку року)», – констатує Нацбанк. Зростання цін на сирі продукти у вересні, перш за все, було обумовлено шоками на окремих товарних ринках.

Основними чинниками були різке зростання цін на світових продовольчих ринках і погіршення інфляційних оч ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 581 | Дата: 11.10.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Держава має займатися екологічними проблемами Калуша, а для цього Калійний завод потрібно вивести в окреме юридичне підприємство і відновити тут виробництво калійних добрив.

Про це повідомив перший віце-прем’єр-міністр України Володимир Сівкович. За його словами, для цього є потрібна сировинна база і кадровий потенціал, а запуск заводу вирішить екологічні питання регіону та дасть поштовх для розвитку економіки. Володимир Сівкович наголосив, що пошук інвестора, який зможе запустити тут енергоефективне виробництво та запровадити новітні технології, має стати спільним завданням для уряду та обласної влади.

За словами першого заступника Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Павла Аврамченка, без відновлення виробництва Калійного заводу вирішити екологічні проблеми в Калуші не вдасться.

«По-переше – це утилізація розсолів у Домбровськ ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 1086 | Дата: 28.09.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 13 »