[Калуський інформаційний портал ]
Головна » Політика
22 грудня відбулася остання в цьому році сесія Калуської районної ради. На сесію було винесено важливі питання. Так, зокрема про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Калуського району на 2009 рік доповів заступник голови райдержадміністрації Василь Турчин.
 
Заступник голови райдержадміністрації Дмитро Жекало розповів про районну програму охорони навколишнього середовища в Калуському районі на 2009 – 2010 роки.
 
Начальник управління праці та соціального захисту райдержадміністрації Галина Базюк представила на розгляд депутатам районну програму соціальної підтримки та реабілітації інвалідів зору на 2010 – 2014 роки.
 
Про затвердження звіту про виконання районного бюджету за 9 місяців поточного року доповіла начальник фінансового упра ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 650 | Дата: 23.12.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Голова райдержадміністрації Василь Іванишин видав розпорядження від 11 грудня 2009 р. №513 "Про здійснення в районі заходів з підготовки і проведення чергових виборів Президента України”.
 
Цим розпорядженням координується виборчий процес на Калущині, передбачено план роботи та підготовки до виборів. Також, згідно з цим розпорядженням, затверджено склад районної робочої групи з питань сприяння органам виконавчої влади та місцевого самоврядування у здійсненні ними своїх повноважень на період підготовки і проведення чергових виборів Президента України.
 
Так, 9 грудня була проведена нарада із секретарями сільських рад, а 14 грудня – із головами сільрад, на яких окреслено основні питання щодо організації президентських виборів.
 
17 грудня питання стосовно проведення виборів було ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 891 | Дата: 22.12.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У ніч на неділю було спалено офіс Партії регіонів і громадська приймальня в місті Галич Івано-Франківської області. Про це повідомила народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман.

"Сьогодні близько 4 години ночі спалено офіс Партії регіонів і громадська приймальня в місті Галич Івано-Франківської області", - розповіла Ганна Герман. За її словами, спочатку невідомі підпалили двері, а потім кинули у вікна пляшки з "коктейлем Молотова". Вона також повідомила, що також було підпалено офіс Партії регіонів у Запоріжжі.

"Ми розцінюємо ці інциденти як терористичні акти проти нашого кандидата в президенти і зв'язати їх з екстремістськими випадами Юлії Тимошенко на телеканалі "Україна" у програмі "Шустер Live" у ніч на суботу, - заявила Ганна Герман. - Ми вважаємо, що такими методами Юлія Тимошенко не переможе Віктора Януковича. Такі методи навпаки - даду ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 625 | Дата: 20.12.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Все відчутнішим стає подих виборів. Про їх наближення нагадали і два десятки багатотонних фур, які під посиленою охороною привезли на склади поліграфкомбінату "Україна” десь зо півтисячі тонн спеціального паперу для виготовлення бюлетенів.
 
Вартість цього вантажу не розголошується, так само, як і сума, в яку обійдеться друк, фасування, транспортування бюлетенів. Хоча уявлення є: під час парламентської кампанії 2006 року ці процедури коштували 15 млн. 600 тис. грн., на дочасних виборах до Верховної Ради у 2007 році ЦВК потратила вже понад 25 мільйонів гривень. Тож цього разу заплатять не менше – подорожчали папір, фарби, робота, перевезення.

- Папір – іноземний, його привезли з Шотландії, – розповів заступник голови Центральної виборчої комісії України Андрій Магера. – За рівнем захисту виготовлені з цього паперу бюлетені не поступатимуться тим, що використовували на парламентсь ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 783 | Дата: 03.12.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Державні мужі і дами послідовно демонструють, що є справжніми господарями свого слова: сам дав – сам назад забрав. Дружно обіцяли у розпал кризи скоротити чиновницький апарат, і так само дружно продовжували його "роздувати”. Сьогодні у 20 міністерствах – майже півтори сотні міністерських заступників! У Президентському Секретаріаті – дев’ять табличок з написом: «Заступник глави…». А у секретаря Ради нацбезпеки й оборони семеро віце-секретарів… У замів - свій штат підлеглих. І це лише верхівка чиновницького «айсберга»...

У дванадцяти «няньок» село загниває.

Лише за останні чотири роки список міністерств в Україні став на чверть довшим (у 2005 році їх було 16, сьогодні – 20). Мов на дріжджах розрослася і гвардія заступників міністрів - із 89 до 143 «ротів». На розпорядженні про призначення двох з них ледь чорнило висохло: на початку листопада по одному заму додалося у Мінеконом ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 656 | Дата: 20.11.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

5 листопада Калуська міська організація ВО «Батьківщина» (БЮТ) роздала калушанам безкоштовно 10 тисяч захисних масок, які були передані з обласної парторганізації.
 
Маски роздавалися із намета, розміщеного на «п’ятачку», а також були завезені в управління праці та соціального захисту населення міської ради, управління Пенсійного фонду України в м. Калуші, у відділи та установи лікувальних закладів, у мікрорайони Підгірок, Хотіня та Загір’я.
 
На думку міських бютівців, роздати захисні пов’язки безпосередньо людям краще, ніж передати їх аптекам, які будуть на них наварювати кошти. Адже саме з початком епідемії грипу ціна на маски, які раніше коштували 50 копійок, зросла навіть до 3,75 грн.
Категорія: Політика | Переглядів: 724 | Дата: 09.11.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У бюлетені на виборах президента України, скоріш за все, буде дві графи зі словами «Проти всіх». В одній з них, у самому кінці, можуть поставити позначку ті, кому не подобається жоден з висуванців. В іншій – ті, що симпатизують 63-річному Василю Гуменюку, президенту Івано-Франківської торгово-промислової палати. З 2 жовтня цього року цей чиновник змінив прізвище. У його паспорті тепер написано: Василь Васильович Противсіх.

Реєстраційні документи на таке прізвище кілька днів тому отримала Центральна виборча комісія. Гостя з екзотичними паспортними даними попередили, що не видадуть кандидатського посвідчення, позаяк той не вніс грошової застави. Наступного ранку Василь Противсіх показав працівникам ЦВК ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 981 | Дата: 06.11.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Позачергова 33-я сесія Івано-Франківської обласної ради, що тривала 20 хвилин, затвердила пропозиції щодо утворення семи територіальних виборчих округів №№84-90 для підготовки та проведення виборів Президента України.

Рішення сесії виконавчий апарат ради скерує у Центральну виборчу комісію. Зокрема, ЦВК пропонується утворити найбільший за кількістю виборців (190 810 осіб) ТВО №86 з центром у місті Калуші, куди входитимуть Калуський, Галицький і Рогатинський райони. Найменший територіальний виборчий округ №90 — з центром у місті Снятині, куди входитимуть Снятинський і Косівський райони (124 312 виборці).

До ТВО №85 з центром у місті Тлумачі (155 982 виборці) входитимуть Тлумацький, Тисменицький і Городенківський райони; ТВО №87 з центром у місті Долині (182118 осіб) — це Долинський, Рожнятівський, Богородчанський райони і місто обласного підпорядкування Болехів. ТВО №88 з центром у місті Надвірні об ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 925 | Дата: 04.11.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Комітет виборців висловлює занепокоєння щодо демократичності виборчого процесу в Україні. Про це йдеться в заяві організації.

КВУ констатує відсутність політичної волі у більшості учасників президентських перегонів на проведення демократичних, прозорих та чесних виборів з дотриманням українського законодавства, міжнародних стандартів та морально-етичних норм під час ведення кампанії.

Станом на 19 жовтня залишилися актуальними всі попередні загрози проведенню чесних і демократичних виборів: не внесено змін до Закону про вибори Президента України, не прийнято Закон про державний бюджет України на 2010 рік, не припинено повноваження члена Центральної виборчої комісії, який досяг пенсійного віку.

Також КВУ нагадує, що законодавство про вибори отримало вкрай негативну оцінку Європейської Комісії.

Також занепокоєння в КВУ викликають процеси, які можна охарактеризувати як повернення цензури в загальнонаціональні та регіональн ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 736 | Дата: 20.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Кандидатам в президенти, які працюють на державних посадах, не обов'язково іти у відпустку на час виборів.

Про це заявив в ефірі 5 каналу член ЦВК Андрій Магера.

"Ні. Це виключне право кандидатів – вони можуть ним скористатись, можуть не скористатись. Це стосується і президента, і прем'єра, і депутатів", - заявив він.

"Рішення приймає самостійно кандидат", - пояснив Андрій Магера.

Він також заявив, що розвішену нині рекламу кандидатів в президенти навряд чи вдасться оскаржити, оскільки не існує суб'єкта оскарження. "Не зареєстровано жодного кандидата в президента", - зазначив Магера.

Щодо рішення Конституційного суду по закону про вибори, то Андрій Магера припустив, що воно "породить наслідки для ЦВК".

Категорія: Політика | Переглядів: 714 | Дата: 20.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Лідер Фронту змін Арсеній Яценюк переконаний, що Україна не має альтернативи збереженню цілісності нації. Про це він заявив в ефірі телекомпанії Нове телебачення краю в Коломиї Івано-Франківської області, повідомляє прес-служба Фронту змін у понеділок.

"У нас просто немає іншого шляху. Якщо ми підемо на поводу у тих, хто порушує питання мови, НАТО, ЄС, Росії, Чорноморського флоту, ОУН-УПА, Другої світової війни, - ми з вами житимемо так: Західна Україна буде в межах чотирьох, може, п’яти областей, а Східна Україна і Центральна Україна - окремо. Це буде три різних держави", - сказав Яценюк.

Він підкреслив, що "Донецьк - це теж Україна, хоча там і розмовляють російською мовою". Шахтар на Сході України, за словами Яценюка, точнісінько так само, як і на Заході, спускається на тисячі метрів, де спека 55 градусів і нічим дихати. "Він такий же українець, як і на З ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 740 | Дата: 21.09.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Після літніх відпусток кандидати у президенти активізувалися із новими силами. Не чекаючи старту офіційної кампанії, вони вже воюють за серця виборців.

Щоб закарбуватися у свідомості людей, першими на рекламних щитах з'явилися нові кандидати, аби згодом не загубитися у великому потоці виборчої кампанії.

Їм до того ж треба ризикувати, аби виділитись. Звідси, приміром, незвичні кольори реклами Яценюка. Але головна ідея цих мілітаристських плакатів, на думку політолога і рекламіста Романа Паламарчука – це очікування, що саме вони відображатимуть ситуацію в Укра ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 771 | Дата: 13.09.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (3)

Відповідно до указу президента України Віктора Ющенка про виненсення на всенародне обговорення проекту Закону України "Про внесення змін до Конституції України" по всій території країни, і у нас в районі також проводиться обговорення проекту нової Конституції. Всі бажаючі взяти участь в опитуванні скористайтесь відповідною кнопкою "Всенародне обговорення проекту Конституції", яка знаходиться в першій колонці у низу сторінки.
 
 
Текст указу президента України:
 
Категорія: Політика | Переглядів: 911 | Дата: 08.09.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

Шановний український народе,

Я уважно ознайомився з листом Президента Російської Федерації Дмитра Медведєва від 6 серпня 2009 року.

Буду відвертим, дуже розчарований його недружнім характером.

Не можу не погодитися з тим, що в стосунках між нашими країнами є серйозні проблеми, проте дивно, коли російський Президент повністю виключає відповідальність за це з боку Росії.

Наша держава ніколи не відходила від принципів дружби і партнерства, зафіксованих у Великому договорі 1997 року, робила максимум можливого для плідного, взаємовигідного розвитку двосторонніх відносин.

Більше того, згідно із зазначеним Договором наші країни мають будувати відносини одна з одною, зокрема, на основі принципів взаємної поваги та суверенної рівності.

І все ж хотілося б відійти від емоцій та неупереджено проаналізувати стан двосторонніх відносин. ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 808 | Дата: 14.08.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Згідно з розпорядженням голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Миколи Палійчука, на Прикарпатті заборонено розміщення на біл-бордах реклами або інформації недержавною мовою. Про це 15 липня повідомили в ОДА.

Розпорядженням N392 “Про впорядкування біл-бордів, розташованих на території області” губернатор Івано-Франківщини зобов’язав керівників міст обласного значення і голів райдержадміністрацій “організувати постійний контроль за зовнішнім виглядом біл-бордів” та “вжити заходів щодо недопущення змішування сюжетів, що експонуються на біл-бордах”.

Контроль за виконанням цього розпорядження покладено на заступника голови – керівника апарату ОДА Олега Коржака.

Раніше Конституційний суд визнав конституційним ведення судочинства на території України державною мовою.

Крім того, у Полтавській області кременчуцьких перевізників зобов’язали ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 816 | Дата: 15.07.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 8 9 10 11 »